Salı, Haziran 24, 2008

Yörükhan Güveç

Bu yazımda Türkiye'nin her yöresinden lezzetleri tadabileceğiniz Yörükhan Güveç'i tanıtacağım. Her ne kadar adında güveç olsa da bu lokantada ülkemize ait birçok lezzeti tadabilirsiniz. Haftanın her günü farklı bir menüyle hizmet veriyor Yörükhan Güveç. Yörükhan Güveç beni her defasında utandıran Dayı'nın Yeri'ne çok yakın...


Yardımcı gurmelerimle birlikte gittiğimiz cuma günü, yüksük çorbası, kapama, kütahya güveci, alatlı pilavı ve incir uyuşturmasından oluşan bir ziyafet çektik.

Acılı yüksük çorbası - içinde küçük küçük doldurulmuş mantılar var.


Bunu hiç sormayın ben gelmeden siparişi vermişler...



Kapama - dana etiyle yapılıyor 3-4 saat sadece tuz ve karabiberle pişiriliyor... Bu yemeğin survivorıydı...



Alatlı pilavı - şölen pilavı... Kapamadan sonra menünün en iyisiydi.



Kütahya güveci - Güveçten güvece fark var Beypazarı güveci diyoruz kuru pilavla et geliyor, burda yiyoruz daha çok alışkın olduğumuz sulu güveç geliyor... Lezzeti güzeldi; fakat kapamayla ahlatlının önüne geçemedi...



Lezzeti önüne geçemedi ama yardımcı gurmelerim de ondan vaz geçemedi... :)



İncir uyuşturması - sütle ezilmiş incir diye tarif edeyim ben size... Daha çok şerbetli sütlü tüm incirleri görmeyi beklemiştik... Bu pek yemedi :)



Yardımcı gurmelerim... İşlerini bitirmiş mutlu ve mesutlar...

Fiyat / Performans

Tabi ki bu oranlamayı sizlere sunmasam rahat edemem... Ne de olsa halkın gurmesiyim... Efendim size bilançoyu vereyim... Yörükhan güveçte, 2 kapama (anlayın ne kadar güzeldi), 1 ahlatlı pilavı, 1 kütahya güveci, 1 imam bayıldı (bu da ben gelmeden söylenmiş ah ahh...), 4 yüksük çorbası, 1 fasülye (töbe töbe) ve 1 incir uyuşturması yedik. Kaç kişiydiniz diye sormayın bozulurum... Neyse hesabı istediğimizde bu tür lokantaların vazgeçilmezi olan sera film kaplı tatlı tabağının içinde kolonyalı mendillerin üzerine bırakılmış olan hesap geldi... Hesapta 75 ytl yazıyordu. Varın bu yediklerimizin kaç kişilik olduğunu ve adam başı kaç liraya çıktığımızı siz hesaplayın...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

En kısa zamanda ziyaret edilmesi gereken bir mekan, teşekkürler.

Mesut dedi ki...

ahlatlı pilavında konya da yediğimiz pilav görüntüsü yok mu? Ne çabuk unutuldu. Bedava diye mi yazılmıyor bunlar.Halkın gurmesi yanlışlarda mı? Lütfen...

esrakirci dedi ki...

rifat ne guzel, ne faydali blog yapmissin:) takdirlerimi sunar, incir uyusturmasiyla ilgili de bi bilgi vermek isterim; tatlimiz kuru incir parcalarinin ilik sutte 1 gece bekletilip mayalanmasi ile yapiliyor, baska herhangi bir sey(seker vs.) katilmiyor. sadece bu incir uyusturmasi icin defalarca kalkip gitmisligimiz, hatta fazladan alip paket olarak yanimizda goturmuslugumuz vardir. sayin okuyuculara siddetle tavsiye edilir... :)
bir de orda menengic kahvesi var, turk kahvesine benziyor ama keciboynuzu ve sutten yapiliyor yanlis hatirlamiyosma. giderseniz onu da deneyin mutlaka.

selamlar

Ozan Deniz dedi ki...

evet menengiç kahvesi kesinlikle denenmeli. Kahvenin yanına Yörükhan Güveç'in sahibi Erol Bey'in muhabbeti de eklenirse doyum olmaz.. Kendisi aynı zamanda çok cömert bir insan, kahveyi çok sevdiğimizi görünce bize evde pişirmek üzere hediye de etti. Yörükhan güveç gerçekten çok özel bir yer herkese tavsiye ederim...

onur dedi ki...

kanka bi demissin dayi'nin yeri beni utandirdi, bi onceki postta gecer oy aldi demissin, kafalar karismis sanirsam kehkeh.

Adsız dedi ki...

mesut bey ben sivaslıyım ve alatlı divrinin bunu size ispatlarım eğer gerekirse